Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mandag 30. juli 2012

Drivhus med påbygg


I 2007 kom vi hjem etter 4 år i utlandet og hadde blant annet et drivhus på flyttelasset.  Vinteren 2007/2008 fikk jeg bestilt boken "Drivhusdrømme" av Claus Dalby og så var det igang.  Drivhuset var bare 12 m2 med god takhøyde, men som mange har erfart ble det for lite.  Ideen om et påbygg har modnet og sist høst kom vi igang.  Det ble et påbygg i tre for å ha en plass å jobbe som ikke blir så varm.  Først nå i sommer er det blitt ferdigstilt.  Skal tette åpningen med dører til vinteren, så neste vår har jeg masse plass å boltre meg på.  Hadde impulsdameselskap i oppvarmet drivhus julen 2011, så nå kan selskapet utvides!


3 kommentarer:

 1. Så smart å bygge på drivhuset i tre! Det er godt å kunne ha en plass som er noe lunere, og ha alle tompottene og jordsekker og diverse i!
  Jeg har ikke så lang erfaring med solhattene, men jeg vet bare at jeg fant den snauspist og dradd opp med rot! Jeg trykte den ned igjen, men den ville ikke vokse og ta seg igjen. Nå når området er innegjerdet, håper jeg å få ha dem i fred! Aberet er at jeg har brukt trestammer til gjerde, og disse ser ut til å ha rotet seg (!) Det vokser i alle fall blad på enkelte stammer! Så vi må til med et nytt!

  SvarSlett
 2. For et herlig drivhus med tilbygg dere har. Hørtes hyggelig ut med damelag der da!
  Vurderer selv å skaffe drivhus, men er usikker. Vi er glad i å reise, og hvem skal da passe på med vanning? Hm...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo en utfordring. Vi har faktisk bodd i utlandet med drivhus hjemme. Da har det vært automatisk vanning og gode naboer som har gjort at drivhuset har hatt vekster. Automatisk vanning er en utfordring, for når det er overskyet/kaldt trengs det lite vann og når det er sol/varmt trengs det mye vann. Hvis man er ferdig med "plante ut sommerblomster" og f.eks har tomater går automatisk vanning bra, for tomater skal ha veldig mye vann og med god drenering i tillegg skulle det gå fint. Stiklinger og frøplanter er derimot veldig følsom for for mye vått og for mye tørt så da er det vanskeligere. Som sagt er det veldig trivelig om ikke veldig miljøvennlig som selskapslokale!

   Slett

Setter stor pris på tilbakemeldinger og innspill fra dere der ute, så legg gjerne igjen en kommentar!