Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lørdag 26. april 2014

På tide med et innlegg

Nå har jeg vært fryktelig sløv på bloggefronten ei god stund.  Våren er her for fullt, betraktelig tidligere enn i fjor.  I påsken var vi noen dager i Barcelona med vær tilsvarende en god norsk sommerdag.  Da vi kom hjem kom nesten sommeren hit også, det har vel blitt skrevet flere plasser, værmessig var påsken unik!  Vi slapp å grave fram terrassen til påske i år.  Det bruker vi som regel å gjøre.
Tulipankrukkene kom tidlig ut av drivhuset da plassen trengtes til andre ting.  Den som står best til solmessig er nå i blomst.  Et herlig syn, ihvertfall for mitt øye.  Det meste av hagemøbler har kommet ut.  I påsken var det fortsatt tele i noen bed, men nå er det nok bare å krafse og rydde så mye jeg vil.
Har vært i hagen i flere timer i dag.  Veksler mellom forskjellige oppgaver slik at det ikke skal bli så ensformig og så litt pauser i solveggen, det er viktig!  Har beskjært et epletre, luket ugress og raket single ut av plenen ved gårdsplassen.  Der havner den i løpet av vinteren når snøfresermannen brøyter.  Raking av single er god trim for armene, men en typisk oppgave det er lurt å ta litt i rykk og napp.  Arbeidsoppgavene står i kø, sånn er det om våren.  Fikk så og si gjort ferdig to prosjekt inne i påsken.  Det var godt å få ut malingsbokser, verktøy og materialer.  Nå er det utejobbing som gjelder.  Nyter synet av vårt stakittgjerde som ble malt i fjor sommer.  Er så glad for at det ble gjort.  Nå er det en pergola som må få seg en ansiktsløftning.  Etter ti år begynner den å skrante.  Skal montere den på en litt lurere måte nå slik at vannet ikke gjør så stor skade.  Pergolaen skal og bekles med noen nye klematiser.  Må bare prøveborre litt for å se om vi får gravd dype nok hull.  I hagen vår treffer vi rett som det er på store steiner når vi setter igang nye prosjekter.  Har jordborr, så da skulle det gå an å teste litt før endelig beslutning.  Klematisene er på vei i posten, men de skal nok få seg litt tid i drivhuset først.  Noen har nemlig visket i mitt øre at kong vinter har truet med å komme innom neste uke.  Har vært noen kalde netter siste uken også.  Fortsatt god helg!

1 kommentar:

  1. Så koselig med tulipanblomstring allerede! Mørke og mystiske skjønnheter ser det ut som...
    Det er så deilig å kunne jobbe ute i hagen igjen. Jeg har tusen ting jeg vil gjøre, masse energi og eneste begrensning er antall timer i døgnet akkurat nå. Det er slik en periode hver vår - til jeg blir mett og fornøyd og hagen overtar energien min. Da roer det seg litt. Bare om å gjøre at ryggen henger med hele veien, derfor har jeg sans for det du skriver om å hoppe litt fra oppgave til oppgave ;)

    SvarSlett

Setter stor pris på tilbakemeldinger og innspill fra dere der ute, så legg gjerne igjen en kommentar!