Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lørdag 5. april 2014

Vårtegn

Vårtegnene som jeg finner i vår hage nå er det vel mange rundt omkring som har observert for en god stund siden.  Det er nå de er her hos oss og det ganske tidlig til å være indre østlandet.  Vi har ennå snø i deler av hagen da den ligger østvendt, men der den er borte er våren på full fart.
Juleroser, Påskeklokker eller Helleborus, hva skal vi kalle dem?  Nå passer det best med påskeklokker.  De er skjønne på bordet eller i vinduskarmen til jul og de man hadde til jul for litt over ett år siden kan man hvis man er heldig nyte i hagen nå.  Disse er nok fra en jul litt lengre tilbake.  Liker planter med blomster som er litt anemoneaktige.  Så tidlig på våren som nå elsker man jo hva som helst bare det er liv, selv en selvsådd akeleie utenfor en av inngangsdørene som har kommet med blad er et lite underverk.
Vårkjærminne har tatt sjansen på å blomstre i ly av toppen på vårt borrehull.  Røret er av metall og blir nok varmt i vårsola slik at blomster og blad føler seg trygge.  Litt rester fra forrige sesong her, men det skal vi nok få ryddet bort etterhvert. Hvitveis er og observert, men ble ikke med i dette innlegget.  Ha en fin dag!

2 kommentarer:

  1. Så fint og vart våren viser seg hos deg. Frostnetter har jeg hatt her i Stavanger men mildere nå når regnet satte inn etter fantastiske fine, varme vårdager her. Vårkjærminne titter også fram nå i min hage..deilig. Blåveis har vi ikke..men hvitveis har jeg...snart..får jeg håpe!
    Ha en god søndag! Mvh Eli.

    SvarSlett
  2. Alle gode ting er tre:):) Bringer bud om vår.

    SvarSlett

Setter stor pris på tilbakemeldinger og innspill fra dere der ute, så legg gjerne igjen en kommentar!