Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lørdag 27. april 2013

I sin kommentar til forrige innlegg utfordret Anne Kari til humlefokus.  Jeg er ikke humleekspert, men vet at humla er en viktig brikke i den store helheten.  Jeg driver et lite humlepensjonat, så vil jo si at jeg gjør mitt.  Ikke langt fra denne plassen på vårt hus bor det en humlefamilie.  De kommer tilbake år et år og gjennom sommeren flyr det litt vimsete humler rundt ørene våre når vi sitter og spiser.  Det går helt fint.  Blir de for nærgående kan de viftes bort med store armbevegelser.  Må innrømme at å ha innflyvning i et så trafikkert område dessverre har ført til et dødsfall eller to, men de er hjertelig velkommen tilbake denne sommeren også.  De er sjarmerende og avslappende når de på sitt vimsete vis setter kurs mot sitt bo.  Med en hage med planter av forskjellig slag er det humler å se både her og der.  Oppfordringen må da bli at pensjonatene må få bestå.  Humler er av en helt annen natur enn veps og kan godt leve litt tettere på der vi mennesker ferdes.  Litt tidlig for humle ennå, men i dag er det flott hagevær.  God lørdag!

2 kommentarer:

 1. Hei :)
  Koselig innlegg, veldig fint å høre at dere godt kan dele spiseplassen slik :) Tror nok mange er unødvendig redd for humler, sånn på automatikk. Sjøl har jeg anstrengt forhold til veps, men humlene kommer jeg meget nær med kameraet.

  Supert at du tok utfordringen og er med og sprer humlebudskapet!

  SvarSlett
 2. Jeg har hatt selskap av tre humledronninger ute i dag. De har kost seg på krokusene, våririsene, julerosa og på blåveisene. De tunge dronningene, slet litt med balansen på blåveisene...
  Kjennes godt og riktig å ha tidligblomstrende vårplanter å tilby disse livgivende pollineringsinsektene :)

  Aud Berit

  SvarSlett

Setter stor pris på tilbakemeldinger og innspill fra dere der ute, så legg gjerne igjen en kommentar!