Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

søndag 31. mars 2013

For varmt er vel ord jeg ikke har sagt på ei stund, men når gradestokken i drivhuset passerer 40 grader er det på tide å igangsette tiltak.  Små, men også store planter kan få store problemer når det blir så varmt.  Ikke blir det noen behagelig arbeidsplass heller. 
Det er selvfølgelig fint å koble automatikk på takvinduet slik at det kommer kald og frisk luft inn.  I tillegg har vi gardiner som vi kjøpte av produsenten av drivhuset vårt.  De kan dras fram og tilbake etter behov og de gjør det lunere i drivhuset og minsker varmetapet på kalde grå dager.  Kalking av glassrutene er og en måte å gjøre det på, men tror ikke det gjøres så mye i dag. 
Gardinene er og et dekorativt element i drivhuset.  De er laget av et nylonaktig tøy slik at de tåler fuktigheten i drivhuset godt.  Tar dem ned om høsten og vasker dem i maskin.  Som dette bildet viser er det ikke akkurat trykkende hete ute.  Snøen holder stand og gradestokken kryper så vidt over 0.  Men det er noe på gang, vår!

5 kommentarer:

 1. Steikje fine gardiner, Brita.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fin vet jeg nå ikke om de er, men kanskje. Vi var veldig i tvil om vi skulle kjøpe dem, men er veldig glad for at vi gjorde det og anbefaler de som skal kjøpe drivhus å ta med det som ekstrautstyr. Er man en god pruter kan man kanskje få det med på kjøpet.

   Slett
  2. De er kjempefine, men de kommer vel litt i konflikt med det skråstaget i mønet og alt mulig annet man henger i taket? Om man ønsker å trekke dem fra, mener jeg?

   Slett
  3. Det går faktisk helt greit. Legger en "pinne" på langs av drivhuset på hver side under gardinene hvor vi henger opp plantelys, knyter opp tomatplanter og henger opp andre ting. Denne hviler på kanten i overgangen mellom vegg og tak, håper du forstår. Krysstagene er ikke noe særlig å henge så mye i uansett. Løsningen gjør at du fortsatt relativt enkelt kan dra gardinene fram og tilbake.

   Slett
 2. Det hørtes veldig godt og varmt ut! Herlig!

  SvarSlett

Setter stor pris på tilbakemeldinger og innspill fra dere der ute, så legg gjerne igjen en kommentar!