Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mandag 25. mars 2013

Kubjelle er en av de første staudene som blomstrer i hagen.  Jeg liker godt planter med disse enkle anemonelignende blomstene.  I følge Hageselskapets sortliste liker denne å stå i ro og formeres med frø rett etter frøsetting.  Det har jeg ikke prøvd, men kanskje i år.  Hadde jo vært fint med flere planter da det ikke er så mange av staudene som blomstrer så tidlig, men og for at den er en vakker plante.

3 kommentarer:

 1. Det å så frøene direkte etter frøsetting, skal jeg prøve å huske på i år - hvis ikke planta allerede kan ha ordnet det selv. Den har jo fine dusker etter avblomstring, så jeg kan ikke huske at jeg klipte vekk frøstandene i fjor..... - og lenger enn det har jeg ikke hatt kubjelle. Vakker er den i hvert fall :)

  Aud Berit

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Aud Berit! Jeg har hatt kubjelle i mange år og har ikke klippet frøstandene av på grunn av at jeg synes de er så pene. Det har heller ikke kommet nye planter. Nå planter jeg ganske tett, så det er ikke så mye plass for nye planter å utvikle seg, så jeg får ta med meg noen inn i drivhuset når frøstanden er klar til det. God påske!

   Slett

Setter stor pris på tilbakemeldinger og innspill fra dere der ute, så legg gjerne igjen en kommentar!