Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tirsdag 12. mars 2013

Hvit
Hvitt har vært en farge i vår hage fra gammelt av med hvite epleblomster, hvite kirsebærblomster og hvitveis. De senere årene har det kommet mere hvitt.  Når høsten melder sin ankomst i august og mørket kommer om kveldene synes jeg det hvite lyser opp i hagen.  Vi har satset på hvitt utenfor vår glassveranda.  Når det begynner å bli på tide å krype inn har vi fortsatt utsikt til hagen og de hvite blomstene synes selv om mørket faller på.  
Pottentilla er vel ikke yndlingen til så mange. men i en skråning rundt en sittehøyde har vi plantet hvit pottentilla.  Klipper dem en del om våren for at fasongen skal bli bra.  Klipper man ikke legger de seg lett utover og blir uryddige  Den er litt sen om våren, men når den først setter igang er det blomster helt til snøen kommer.  

Hvit praktkorg er en fast sommerblomst gjest i vår hage.  Lett å få til fra frø og blomstrer villig hvis man er flink til å plukke dem.  

Fløyelsblomst liker jeg vel mest på grunn av den grå grønne fargen på stilk og blader, men med den hvite varianten kan jeg ha den i det hvite beddet også. De knall rosa fargede er også flotte.  

Så er det Magnolia som er litt eksotiske her hos oss.  Ikke så mange sorter man kan ha i herdighetssone 4, men har et par stykker og begge er hvite.  

2 kommentarer:

  1. Hvitt er alltid en fryd å ha i hagen. Den er så delikat og passer sammen med alle andre farger. Artig å se hvit potentilla. Skulle gjerne erstattet den med alle de gule som brer seg ut i hagen vår... Mange fine hvite hos deg.) Ha en god uke.

    SvarSlett
  2. 4 flotte hvite!
    I fjor kjøpte jeg to hvite potentilla. Enig med deg, litt trege om våren speiselt om man klipper dem, men så blomstrer de helt ut sesongen.
    Fint med hvitt :)

    SvarSlett

Setter stor pris på tilbakemeldinger og innspill fra dere der ute, så legg gjerne igjen en kommentar!