Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 12. juni 2014

Brunstorknebb

For et par år siden fjernet vi plenen i en skråning i hagen.  Den var håpløs å klippe og bakken var skummel å gå i etter regnvær.  Det ble laget to gangstier og feltene mellom ble beplantet med stauder fra egen "samling".
Det ene av feltene er fylt med brunstorknebb.  En villig storkenebb med flott bladverk. Klippes den ned blomstrer den en gang nummer to i løpet av sesongen.  Skråningen er nå nesten dekket bortsett fra et par planter som må erstattes. 
Det er ikke de blomstene man snur seg først etter, men den har sin sjarm.  Innimellom kommer det allium sphaerocephalon.  De har sin andre sesong og begynner å bli kraftige og fine, ihvertfall med tanke på den jorden de står i, ikke den aller beste.  Det er ganske tørt og det kan vel løker og knoller like.

1 kommentar:

  1. Dette er en af mine "front-kæmpere" mod ukrudt, for den er så fin og kan vokse alle steder! Og selvom den er glad for at så sig selv, ja så er den let at genkende og pille op de steder den ikke skal gro (hvis man ikke lige fik klippet den ned efter blomstring).
    Jeg har også hvide geranium phaeum og en i svag lavendelblå...også de er smukke, elegante og har stor lyst til ar leve. Hurra for dem:0)
    Dejlig dag fra Katinka

    SvarSlett

Setter stor pris på tilbakemeldinger og innspill fra dere der ute, så legg gjerne igjen en kommentar!