Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 7. august 2013

Plantekompott

Dette er den største Hostaen i vår hage.  Dette bladet er ihvertfall 30 cm i diameter.  Planten har jeg fått av en nabo, men vet ikke hvilken sort det er og det fins jo så utrolig mange.  Denne skal etterhvert deles og få innpass flere plasser i hagen.  Liker planter med store blad.
Alunrøttene i dette opphøyde beddet frøs kraftig tilbake i vinter.  Astilbene holdt på å gå dukken under tørken, men nå er vi blitt venner og begge er på gang igjen. 
Høstanemoner, sukk.  Tror jeg elsker anemoner av alle slag. 
Denne klokken har jeg fått i gave, vet ikke hva den heter, men vet hvem jeg skal spørre.  Kanskje noen som er innom vet? 
Disse nesten hvite stjerneskjermene lyser fint opp nå.  De mørke og lyse i rosa ser ut til å blomstre seg ferdig tidligere.

5 kommentarer:

 1. ser lite ut som campanula punctata, kan det stemme?
  plantene har inte hatt det enkelt i år, men rart hva de klarer, inntørket astilbe fant jeg og pløtslig, men en god vanning hjalp.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan godt hende det er en campanula punctata.

   Slett
 2. Så mye fint du har å vise fram. Jeg har aldri hatt høstanemoner, selv om jeg har forsøkt et par ganger uten hell...
  De er kjempefine!
  I år har alle stjerneskjermene mine fått stygge flekker på bladene sine. Det har jeg ikke opplevd før. Har du erfaring med det? Håper det ikke dukker opp til neste år også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Stjerneskjerm kan få stygge blad. De rosa mine har vært ekstra ille i år. Ikke bare flekker men brune blad. Klipper dem ned, så kommer de med nye blad og blomster igjen hvis sesongen blir lang nok.Vet ikke om de lettere blir sånn i bladene når de blir gamle. Dette skulle jeg ønske jeg visste mer om. Høstanemoner har jeg prøvd før og har plantet flere nå. Den på bildet har jeg hatt i flere år. Det er om å gjøre å finne en plass der det er nok lys utover i sesongen. Har erfart det samme med solhatt. I mine tettplantede bed har de derfor slitt litt, men tror jeg nå har funnet plassene de trives.

   Slett
 3. Flotte planter! Jeg er enig med Mia. Det ser ut som en Campanula Punctata Rubriflora. :-)

  SvarSlett

Setter stor pris på tilbakemeldinger og innspill fra dere der ute, så legg gjerne igjen en kommentar!