Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 29. august 2013

Stakittgjerde

Som jeg tidligere har skrevet om har vi stakittgjerde rundt deler av hagen vår.  Det satte vi opp for 13 år siden.  Bakgrunnen var å gjøre eiendommene sikrere for barna, men jeg synes et gjerde som står i stil til husets arkitektur er et flott element.  Det definerer et område og rammer inn.  Gjerde gir og en slags trygghetsfølelse. 
I løpet av disse 13 årene har det blitt noen endringer, det har blitt vasket og vi har og malt det et par ganger.  Ingen ting varer evig og i år var det på tide med en ansiktsløftning.  Skulle tatt det tidligere i sommer, men tiden flyr og i juli var det alt for tørt til å bruke masse vann til vasking av gjerde.  Nå er vi godt i gang med utskifting av en del stolper, bæring og noen spiler. 
Når man skal bygge eller renovere et stakittgjerde er det om å lage seg systemer slik at prosessen går mest mulig effektivt.  Vasking blir en viktig oppgave før alt som er tatt fra hverandre settes på plass igjen.  I dag blir det oppsetting av rengjorte spiler og maling av nye som skal erstatte de som har gjort jobben sin.

2 kommentarer:

  1. Vældig fint - synes at personlige og hjemmelavede stakitter er skønne:0) Giver et personligt præg til omgivelserne. God arbejdslyst.

    Herlig aften fra Katinka

    SvarSlett
  2. Det med "hjemmelagede" stakittgjerder kan jeg si meg helt enig i!

    SvarSlett

Setter stor pris på tilbakemeldinger og innspill fra dere der ute, så legg gjerne igjen en kommentar!