Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tirsdag 13. august 2013

Ripsgele

Da har jeg laget ripsgele for første gang.  Det var ikke så vanskelig, men gjorde noen erfaringer.  Det var som å lage saft og det har jeg gjort før, men det var mye mer sukker i enn jeg bruker i min saft.  Da alt var silt og kokt tok jeg to gele tester som ikke ga noe resultat, så da jeg la meg i går hadde jeg bestemt meg for at det ble saft og alt sto i kjelen over natten.  I dag tidlig var kjelen med saft blitt til en kjele med gele:-)  Hvordan skulle jeg nå få det pent ned på glass?  I bilen til jobb fant jeg ut at det måtte gå an å varme opp geleen og så ha den på glass.  Så tenkt, så gjort og det funka  Nå er glassene fylt med ripsgele med en fantastisk rødfarge.  Tror den blir god på scones og kanskje som tilbehør til kjøttretter. 

2 kommentarer:

  1. Mmm så godt og så bra du fikk det på glass, det hadde ikke blitt det samme å spise det fra kjelen he he.
    Jeg har faktisk gjort nesten det samme, en lærer så lenge en lever.
    God kveld fra Marit.

    SvarSlett
  2. Ripsgelè er også godt til f.eks camembert ost :)

    SvarSlett

Setter stor pris på tilbakemeldinger og innspill fra dere der ute, så legg gjerne igjen en kommentar!