Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tirsdag 8. januar 2013

Paper potter
I dag skal jeg fortelle litt hvordan jeg gjør det når jeg sår.  For noen år siden kjøpte jeg en "paper potter" som jeg lager små avispotter med.  Potten er 4 cm i diameter og 5 cm høye.  Har eksprimentert litt og kommet fram til at avispapir i ett lag på 11X30 cm er passe.  Da kan jeg plante om i større potter med papiret på for røttene finner veien gjennom avispapiret.

Når jeg sår legger jeg 1-4 frø i hver avhengig av frøenes størrelse.  Når det har spirt luker jeg ut de svakeste og lar den kraftigste stå.  Slik bytter jeg prikling med uttynning og spiren jeg skal ha med videre får vokse uten at røttene blir forstyrret av omplanting.  Etterhvert planter jeg papirpotte, såjord og plante over i en større potte med plantejord.  Der får de vokse videre uten at røttene blir forstyrret til den plantes ut i bed, kasser eller krukker.

Det blir ganske mange potter og dem plasserer jeg i et stort plastbrett med en matte i.  Brettet er tett og matten suger til seg fuktighet.  Det er bare å vanne i et hjørne og hele brettet får.  Brettene setter jeg på et bord eller slike enkle sammenleggbare bukker som du får kjøpt billig på et byggevarehus.

Brettene er ca 50X120 cm.  Har en god del av de, så visst noen vil kjøpe kan jeg tilby brett med matte til kr 300,-.  Brettene må hentes her vi bor eller kan leveres på Lillehammer.

 Brett til venstre , matte til høyre.  Matten har et plastbelegg på oversiden.

2 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder du har på bloggen din och underbara krukor. Det har jag funderat på att göra, kanske skulle och testa :-)
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvarSlett
  2. Brettene dine ser solide og gode ut. Jeg har ikke prøvd med sugende matter under, sikkert lurt. Takk for gode råd....

    SvarSlett

Setter stor pris på tilbakemeldinger og innspill fra dere der ute, så legg gjerne igjen en kommentar!