Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lørdag 19. januar 2013

Pergola
For noen år siden bygde snekkeren i huset en pergola i den andre enden av veggen med den grønne døren dere ser på bildet.  Vi hadde en gammel syrin som vokste seg ut i sonen der vi skulle gå og fant ut at en pergola kunne være en fin måte å støtte denne opp på og holde den i sjakk.  Det ble bra og vi var glad for å ha fått en pergola, som vi hadde ønsket oss.  Etter et par år bygde vi denne i den andre enden av veggen, først og fremst for å hindre innsyn fra terrassen  hos naboen inn til vår terrasse.  Pergolaen i seg selv hindrer ikke innsyn, men når klatrerosen Lykkefynd hadde fått et par år på seg ble det en glimrende løsning. Som dere så vidt ser på bilde strakte vi gjerdenetting i to høyder mellom pergolaens stolper slik at vi skulle ha noe å feste rosen i.  Kan sikkert bruke andre løsninger, men hos oss var det snakk om gjenbruk av det vi hadde. Lykkefund er en dansk rose som er ganske hardfør og er uten torner på grenene.  Mellom pergolaveggen og husveggen har vi nå en fin rosetunell.

4 kommentarer:

 1. Hei! Så flott pergola! Lurt med gjernettingen også. Jeg skal prøve å binde opp en klatrerose til våren, har bare tenkt standard espallier, men det finnes jo tydeligvis mange løsninger jeg ikke hadde tenkt på!

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo bare fantasien som er begrensningen. Nett av armeringsjern er også fint, men det spørs jo litt hvilken stil man har.

   Slett
 2. Tenker den pergolaen er skikkelig fin om sommeren når Lykkefinn blomstrer for fullt. Lur skjerming for innsyn og fint attpå til.
  Ha en fortsatt fin søndag:-)

  SvarSlett
 3. Så fin pergola. Det ingenting som er så koselig som en luftig tunnel av planter. Håper du legger ut et bilde av den til sommeren.

  SvarSlett

Setter stor pris på tilbakemeldinger og innspill fra dere der ute, så legg gjerne igjen en kommentar!