Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

søndag 5. mai 2013

En liten runde i drivhuset hvor det gror godt.  Er veldig fornøyd med å spire frø på baderomsgulvet og deretter ut i drivhus for ompotting og videre vekst.  Slipper å ha det så varmt i drivhuset på den måten og det er godt for både planter og eventuelle småkryp (her har nok jeg og småkrypene litt motstridende syn på saken).  Dette er en regnbue lupin som heter "Gallery White".  Den kjappe har vel allerede konkludert med at den er hvit og det stemmer.  Blir vel ikke så mye blomster i år, men håper de får såpass størrelse at de kan plantes ut der de skal stå i løpet av sesongen.  Det beste er vel kanskje å ha et "baby" bed det første året.  Får se hva det blir til.  Skal være flink å potte om i større potter for det betyr mye for veksten. 
Pelargonia snart i blomst.  Dette er den gode gamle Mårbacka.  Liker de gamle sortene.  De er ofte mer livskraftige enn mange av de nye variantene 
Mai er vel ikke Amaryllis måned, men denne litt spesielle varianten har beæret meg med blomster nå i mai. 
Høytid for stiklinger er det også, det kommer til å bli trangt i drivhuset etterhvert.  Dette er en hengepelargonia med brokete blad som jeg liker godt.  Ga bort stiklinger til min nabo.  I vinter hadde det ikke gått så bra med mine, så da er det bare å hente tilbake.  Det er en lur måte å sikre seg på.  Jo flere man gir bort til jo mindre er risikoen for at planten går ut av samlingen.  Vi tar egentlig alt for lite stiklinger.  Det er fantastisk mye som kan formeres ved stiklinger.  I år skal jeg prøve noe jeg ikke har prøvd før og det er å ta stiklinger av dahliaer.  Det blir spennende.

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Så deilig å være i gang i drivhuset. Skjønner at jeg må få ryddet mitt snart.
  Jeg er også veldig glad i å ta stiklinger. Noen ganger kommer dem fint, mens andre ganger så dør dem. Sånn er det bare.

  Ønsker deg en fin søndag. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Minst mulig potte på stiklinger er et godt tips. Da blir det kort vei for røttene ut til lyset.

   Slett

Setter stor pris på tilbakemeldinger og innspill fra dere der ute, så legg gjerne igjen en kommentar!