Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 10. juli 2013

Hagen i dag

Ikke så verst utsyn tross at frisering og luking står for tur.  Det ble revebjeller i år også selv om jeg røsket opp med hard hånd sist høst. 
Her er utstyret jeg for det meste drasser med meg rundt i hagen.  Er ikke dette i bruk henger jeg sannsynligvis bak en gressklipper.  Har som mål å komme i flytsonen når det gjelder hagen denne første uka av ferien.  Nå er det bekymring rundt vanning her hos oss.  Med noen dager med rundt 20 grader og ganske mye vind til å være her er det utrolig tørt, særlig i skråningene.  Legger på gress, spesielt i nye bed hvor plantene ennå ikke er store nok til å dekke bakken.  Gresset holder blant annet på fuktigheten.  Staudene er jo dessuten slik at jo tørrere det er jo lengre ned i bakken sender de røttene sine, så det er da godt for noe.
Det er mange fine kikk rundt i hagen nå.  Har lett for å fokusere på det som ikke er i orden, så det er om å gjøre å myse med øynene og se de store linjene. 
Når rumpa har vært lenge nok i været må den ned på en stol slik at kroppen får litt hvile, her er et av tilbudene.  

3 kommentarer:

 1. Så fint og frodig du har det:)
  Likte humlene dine på staur veldig godt. De lyser jo opp. Er det den gule typen?
  Kos deg i ferien. Ha en strålende dag.

  SvarSlett
 2. Det er den vanlige humlen og ikke gullhumle. Det er unge planter og så har de ikke verdens beste jord der de står, litt tørt og om dagen. Har gullhumle annen plass i hagen. Liker den godt , men ikke like livskraftig som vanlig humle. Humle på staur fikk vi ideen til da vi bodde i Sverige. Tror det er en tradisjonell måte å gjøre det på der i gamle hager.

  SvarSlett
 3. Jag undrar om jag inte hört att bönder måste ha ett visst antal fyrameters störar med humle varje år, till ölen. Undrar om du betalde med det som skatt?? Men jag är inte säker.
  Fint ser det ut hos dig, det ska vara säkert, inte fokuser på det som är mindre fantastiskt, slå dig ner och njut :)

  SvarSlett

Setter stor pris på tilbakemeldinger og innspill fra dere der ute, så legg gjerne igjen en kommentar!