Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mandag 22. juli 2013

Vanning

Nå er det så tørt her at jeg nesten ikke kan huske sist det var sånn.  Når sola avslutter dagen starter en par times jobb med å vanne.  Det skjer av og til på denne måten. 
Denne er i de fleste tilfeller involvert.  Ikke på grunn av sin skjønnhet vel og merke.  Kanskje legge litt mer vekt på estetikken ved neste hageslangeinnkjøp.
Slike bruker vi hele tiden, det er en drypp slange for de som ikke kjenner til det.  De legger vi der det skal vannes og hageslangen kobles til.  Slangen har mange små hull som vannet pipler sakte gjennom og direkte ned til røttene på plantene.  Fins og en type som kan graves ned, men det har ikke vi.  I våre bed er det stort sett tett plantet så slangen forsvinner under blad og blomster.  Har ikke hatt så mye bruk for dem de 2 siste årene, men når det blir tørt som nå er de fantastisk.  Mye bedre utnytting av vannet enn ved vannspreder. Vannet kan settes på med svakt trykk på kvelden, så kan det stå å dryppe til neste dag.  Kobler også tønner som vi samler regnvann i til disse drypp slangene.
Denne brukes mye til potter og kasser.  Heller ikke så pen, men praktisk. 
Denne er litt penere og i tillegg ganske praktisk.  Rommer mer vann enn den forrige, så da blir det færre turer hvis man er sterk nok.  Ellers kan jeg godt ta litt regn nå, god sommerdag!

2 kommentarer:

 1. Torkan verkar vara dagens tema på bloggarna! Droppslang verkar ett bra sätt att minska vattenåtgången, åtminstone litet!

  Ha det gott - men inte torrt!
  /Ruben

  SvarSlett
  Svar
  1. Plutselig blir det sånn at flere skriver om det samme. For ikke lenge siden var det for mye vann, vi er ikke lette å gjøre til lags. Det blir vel med oss hageeiere som med bøndene. Drypp slange anbefales!!

   Slett

Setter stor pris på tilbakemeldinger og innspill fra dere der ute, så legg gjerne igjen en kommentar!