Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

onsdag 3. juli 2013

Revebjeller

Revebjellene har startet showet.  Har ikke så mange i år som sist sommer, men det er bevisst.  Røsket opp en hel del sist høst for det begynte å ta overhånd.  På lik linje med Valmuesøster er revebjellen en plante som med fordel kan oppleves nedenfra og opp. Bildene er litt grå, men synes det var litt sjarmerende.  I deler av landet vokser revebjeller vilt, men det gjør de ikke her hos oss.  Det har vært lett å få de til og de sprer seg hvis det er ledig jord.  Sår noen år om annet for å få de sortene jeg vil ha og for å få litt ekstra størrelse på dem.  Vokseforholdene for små planter er ikke så god her hos oss da det er ganske tett med stauder i alle bed.  Revebjeller er store og kan lett bli blåst over ende.  Kan anbefale spiralpinner i metall som egentlig er for tomater, de er ypperlig å snurre revebjellen inn i.  Tror våre er kjøpt på Plantasjen.

1 kommentar:

  1. Ja det er spennende med nedenfra og opp bilder. Jeg stikker iblant kamera ned iplantene og knipser på måfå, og noen ganger blir det tålig bra resultat :)

    Her i feriehagen er det også mange revebjeller, og nå som jeg har luket i nesten alle bed ser jeg at de har spredd seg mer enn de pleier. Det er normalt 2-3 planter i blomst hver sesong, men antall frøplanter er i år nærmere 50. Så da gjør det ikke så vondt å røske vekk noen.
    Nyt sommeren!

    SvarSlett

Setter stor pris på tilbakemeldinger og innspill fra dere der ute, så legg gjerne igjen en kommentar!